Oxford Test of English

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Idéntől  iskolánk nemcsak  Cambridge és ECL vizsgáknak nyújt helyszínt, hanem Oxford tesztközpontként is működik. Az első Oxford Test of English-re, 2022 március 10-én került sor.

Iskolánk 5 diákja vett részt, szereplésük sikerrel járt.

Miben különbözik ez a teszt a többitől? A vizsgázok számítógép előtt ülve kattintanak a helyes válaszokra, írják meg az esszét illetve mondják el válaszaikat a vizsga szóbeli részében feltett kérdésekre. Egy másik előny, hogy a vizsga csak két órát tart és befejezésekor a vizsgázók perceken belül megkapják az eredményt illetve a nyomtatható pdf formátumú bizonyítványt.

Az Oxford Test of English szerepel a nemzetközileg elfogadott nyelvvizsgák között;  kiválthatja az érettségit idegen nyelvből valamint a 9.  kétnyelvű szakosztályba szükséges felvételi tesztet.

Érdeklődni lehet  Dobolyi Ildikó és Ugron Judit tanárnőknél.


Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.