Áprily Lajos Főgimnázium

Az Áprily Lajos Főgimnázium a város egyetlen és a Barcaság, illetve egész Brassó megye legnagyobb magyar tannyelvű középiskolája.

A 2017/2018-as iskolai évben összesen 731 diák tanul itt. Az intézmény 32 osztályközössége a romániai közoktatási rendszerben létező mindhárom ciklust lefedi – sőt, 2006 szeptemberétől a Főgimnázium hatáskörébe tartozik a volt 67-es számú (Uranus utca 3. szám), normál programmal működő óvoda is (3 csoport, 46 gyerek)

Az elemi szint évfolyamonkénti két osztályában 152, a gimnázium évfolyamonkénti két (5.osztályban csak egy) osztályába 151, a középiskolai ciklus évfolyamonkénti négy osztályába pedig összesen 382 diák jár. Mindez átlagosan osztályközösségenként 15 tanulót jelent az elemi, 21-et a gimnáziumi és 24-et a középiskolai oktatási szinten. 
Az évfolyamonkénti 4 középiskolai osztály négy különböző szakiránynak felel meg: matematika-informatika, közgazdaságtan, kémia-biológia és angol-magyar nyelvosztály.
Az iskola 1837-ben azzal a céllal kezdte tevékenységét, hogy tanulási és művelődési lehetőséget biztosítva esélyt nyújtson a brassói magyarságnak a fennmaradáshoz a brassói „szász tengerben”.

Hírek

Concurs ocupare post- CONTABIL sef

Concurs ocupare post- CONTABIL sef

Colegiul Național ,,Aprily Lajos,, cu sediul în Brașov, strada După Ziduri nr. 3, județul Brașov, organizează concurs, pentru ocuparea următorului post contractual, aprobat prin H.G. nr. 286/2011,...

A Felfalusi Kovács Antal Alapítvány közleménye

A Felfalusi Kovács Antal Alapítvány közleménye

Antal Annamária tanári munkájához sok sikert kívánunk. Valahányszor szüksége lesz rá, a Felfalusi Kovács Alapítványra mindig számíthat...

Üzenet egykori iskolámba - Marica Edina

Üzenet egykori iskolámba - Marica Edina

Két éve még én is az iskola végzős diákja voltam, azóta viszont már a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanulok matematikát.

Események

Előadónk, Benedek Szidónia, iskolánk volt diákja. Felsőfokú

...

Iratkozz fel

hírlevelünkre

Diákélet

Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.