EU_logo_Romania_Kormanya_logo_PNRR_logo

Sajtóközlemény

"AZ ÁPRILY LAJOS FŐGIMNÁZIUM OKOS LABORRAL VALÓ FELSZERELÉSE AZ OKTATÁSI FOLYAMAT MINŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN" című projekt megvalósításának megkezdéséről, a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban, Brassó megyében.

Az Áprily Lajos Főgimnázium meghirdeti az "AZ ÁPRILY LAJOS FŐGIMNÁZIUM OKOS LABORRAL VALÓ FELSZERELÉSE AZ OKTATÁSI FOLYAMAT MINŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN" című, F-PNNR-Smartlabs-2023-2253 kódszámú projekt megvalósításának kezdetét.

A projekt 2024.01.15-től 2025.01.31-ig tart, összértéke 351.209,46 lej, és teljes egészében a Nemzeti Helyreállítási terv (PNRR) keretében elnyert támogatásból finanszírozott.

A projekt általános célja a főgimnázium diákjainak digitális készségeinek fejlesztése azáltal, hogy speciális igényeihez igazított, erre a célra szolgáló berendezésekkel felszerelt intelligens digitális laboratóriumban hozzáférést biztosít a technológia legújabb ágazataihoz.

Konkrét célkitűzések:

  • Az oktatási intézmény felszerelése az intelligens laboratóriumnak szükséges technológiai infrastruktúrával és erőforrásokkal.
  • Az oktatási intézmény tanárai által az intelligens labor koncepciójához kapcsolódó berendezések használatához szükséges készségek elsajátítása.

A projektcélok elérése pozitív hatással lesz az oktatási folyamatra, mivel a minőségi és innovatív digitális tanulás magával ragadó és interaktív, kiegészíti a hagyományos módszereket, és új alapot biztosít az együttműködéshez és a tudás átadásához.

 

A projekt vezetője/kapcsolattartó személy: Köpe Andreea - igazgatóhelyettes

E-mail cím: andreea.kope@gmail.com

 

"PNRR. Az Európai Unió által finanszírozva - The Next GenerationEU"

Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.