Versenyek

Csak tiszta forrásból –Székelyföldi regionális népdalvetélkedő Brassó megyei szakasza

A Tiszta Forrás Alapítvány és az Áprily Lajos Főgimnázium szervezésében kerül sor a Csak tiszta forrásból –Székelyföldi regionális népdalvetélkedő Brassó megyei szakaszára, 2019.március 16-án délután 2 órakor a brassói Áprily Lajos Főgimnázium dísztermében.

Az esemény támogatói: Hagyományok Háza – Budapest, Hagyományok Háza Hálózat – Erdély.

 

A kilencedik alkalommal meghirdetett Csak tiszta forrásból – Székelyföldi regionális népdalvetélkedőt 2019-ben a Csíkszeredai Tanulók Háza a Tiszta Forrás Alapítvánnyal együttműködve szervezi, a Hagyományok Háza, a Bethlen Gábor Alap, valamint a Communitas Alapítvány támogatásával.

A verseny szerepel a romániai Oktatási Minisztérium regionális versenyek kalendáriumában (CAER - 9/1356-os sorszámmal).

 

A verseny célja a Székelyföld és a szórványban élő székelység különböző vidékei (Aranyosszék, Moldova, Barcaság) népi énekes hagyományainak megőrzése, ápolása, népszerűsítése és művelése, a tehetséges fiatalok felkarolása, pártolása, a fiatal korosztály ízlésének és identitástudatának fejlesztése.

 

A versenyzőket öt kategóriában értékeljük: Előkészítő–I., II-III., IV–V., VI–VIII., és IX–XII. osztályosok.

 

 

Bővebb információ a Csak tiszta forrásból –Székelyföldi regionális népdalvetélkedő Brassó megyei szakaszával kapcsolatban: Ádám Hajnalka, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: 0721579455.

 

 Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.