Colegiul Național "Áprily Lajos"

Colegiul Național „Áprily Lajos” este unicul colegiu cu predare în limba maghiară din județul Brașov și din Țara Bârsei.

În anul școlar 2022/2023 învăță aici un total de 680 de elevi. Cele 32 de clase acoperă cele 3 cicluri școlare. Din 2006 fosta Grădiniță cu program normal numărul  67 (str.Uranus nr. 3)face parte din Colegiu,  grădiniță cu trei grupe, adică 40 de copii.

În ciclul primar, anual pornesc două clase cu un cuantum de 139 de elevi, în gimnaziu anual sunt asemeni ciclului primar câte două clase rezultând 131 de elevi;  în liceu învață 369 de elevi. Astfel rezultă o medie de 15 elevi/ clasă în ciclul primar, 21 de elevi/clasă în gimnaziu și 24 de elevi/clasă  în ciclul liceal .

Cele 4 clase, din ciclul liceal, este împărțit în patru profiluri:  Matematică-Informatică (informatică intensiv), Științe ale Naturii(Biologie-Chimie), Economie (Comerț) și Filologie-(Maghiară – Engleză intensiv).

Școala și-a început activitatea în 1837 cu scopul de a oferi posibilitatea de învățare și formare pentru comunitatea maghiară din Brașov.

Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.