Az Áprily Lajos Főgimnázium 51 alkalmazottja kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. Ez a szám 62,96% -ot jelent az összalkalmazottak számából.

Colegiul Național "Áprily Lajos"

Colegiul Național „Áprily Lajos” este unicul colegiu cu predare în limba maghiară din județul Brașov și din Țara Bârsei.

În anul școlar 2017/2018 învăță aici un total de 731 de elevi. Cele 32 de clase acoperă cele 3 cicluri școlare. Din 2006 fosta Grădiniță cu program normal numărul  67 (str.Uranus nr. 3)face parte din Colegiu,  grădiniță cu trei grupe, adică 46 de copii.

În ciclul primar, anual pornesc două clase cu un cuantum de 152 de elevi, în gimnaziu anual sunt asemeni ciclului primar câte două clase rezultând 151 de elevi;  în liceu învață 382 de elevi. Astfel rezultă o medie de 15 elevi/ clasă în ciclul primar, 21 de elevi/clasă în gimnaziu și 24 de elevi/clasă  în ciclul liceal .

Cele 4 clase, din ciclul liceal, este împărțit în patru profiluri:  Matematică-Informatică (informatică intensiv), Științe ale Naturii(Biologie-Chimie), Economie (Comerț) și Filologie-(Maghiară – Engleză intensiv).

Școala și-a început activitatea în 1837 cu scopul de a oferi posibilitatea de învățare și formare pentru comunitatea maghiară din Brașov.

Știri

Venituri salariale

Venituri salariale

Cele mai importante realizări, inovații și modernizări ale Colegiului Național Áprily Lajos în ultimii 5 ani (2016-2021)

Cele mai importante realizări, inovații și modernizări ale Colegiului Național Áprily Lajos în ultimii 5 ani (2016-2021)

Informațiile de mai jos sunt menite să ofere o scurtă prezentare a celor mai importante realizări ale școlii în ultimii ani, pe lângă activitățile obișnuite dintr-o școală.

Titularizare 2020

Titularizare 2020

Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.