Beszámoló az iskola másként hétről

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Október 23-27. között zajlott a kisiskolások Iskola másként hete. Vátozatos, érdekes tevékenységsorozatot szerveztek a tanítók a gyerekek számára. Minden egyes nap újat hozott a kézügyesség, az egészségmegőrzés, a szépérzék fejlesztése, az ismeretszerzés területén.


A hetet Egészségmegőrző nap indította. Meghívottaink Constantin Claudia, Kónya Klaudia Kinga orvosok az emberi test felépítéséről, a helyes táplálkozásról beszéltek. Stroiesteanu Andrea és Dombay Judith fogorvosok a szájhigéniával kapcsolatos tudnivalókat ismertették.


Kézműveskedés és népi gyermekjátékok következtek. A sepsiszentgyörgyi Míves ház oktatói Tóth Bertalan Tinka és Kolozsi Ildikó őseink mesterségére, a nemezelésre tanítottak, aztán Benkő Éva a népmesék, népi gyermekjátékok kincseit fedeztette fel mindannyiunkkal.


„Ép testben ép lélek” jelszóval indult sportnapunk. Kovács Károly tornatonár irányításával staféta és ügyességi játékok keretén belül mindenki megmutathatta rátermettségét.


A szórakozás, csapatépítés, ismeretgyűjtés sem hiányzott a hétből. A kicsik, a Pál család nagyajtai bölényfarmját látogatták meg. Ugyanitt megcsodálták az unitárius vártemplomot is.


A nagyobbak a Segesvári várat, a Marosvásárhelyi Rádió székhelyét és az Állatkertet látogatták meg.


A hetet a Brassói Filharmónia tankoncertje zárta, ahol a gyerekek hangszerekkel ismerkedve Mozart és Beethoven műveit hallgathatták.


Köszönet a szülőknek a szervezésben és a tevékenységek lebonyolításában nyújtott segítséget.

 


A tanítónők
  • Image 1


Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.