KÁNYÁDI SÁNDOR SZAVALÓVERSENY ÉS VIDÁM VERSEK VERSMONDÓ VERSENYE -megyei forduló

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A Kányádi Sándor Szavalóverseny és a Vidám Versek Versmondó Verseny megyei szakaszát idén március 16- án szerveztük meg az Áprily Lajos Főgimnáziumban. Az Előkészítő- IV. osztályos diákok versenyén megyénk 9 iskolájából, 70 kisgyerek mérte össze tehetségét.

A rendezvény céljai:

  • az irodalmi és esztétikai értékek népszerűsítése az Előkészítő- IV. osztályos tanulók körében
  • ifjú tehetségek felfedezése és ápolása
  • a figyelem felkeltése a versek kulturális és irodalmi értéke iránt
  • közösségépítés az irodalom és a humor eszközeivel

 

   A versenyt a versek bemutatása indította. Minden gyerek két verset mutatott be, a saját korcsoportjában: egy választott Kányádi Sándor verset és egy humoros, vidám hangulatú verset a 20. századi magyar gyermekirodalomból .

   A szavalatokat minden osztályban egy háromtagú zsűri hallgatta meg és a következő szempontok szerint értékelte : életkori sajátosságoknak megfelelő versválasztást, helyes, tiszta beszéd és  előadásmód.

   Amíg a zsűri eldöntötte kik a díjazottak, a gyerekek játékos „kincskereső ” foglalkozáson vettek részt. Az Áprily Lajos Főgimnázium tanítóinak és a Nebulónia Diákszövetség tagjainak segítségével a gyerekek csoportokban oldhatták meg a versekkel, rajzokkal kapcsolatos feladványokat.

   A Kányádi Sándor Szavalóversenyt 10 éve szervezzük megyénkben. Az évforduló alkalmával rajzkiállítással gazdagítottuk a rendezvényt, mely március folyamán tekinthető meg iskolánk B épületének földszinti folyósóján. 230 gyerek 60 Kányádi Sándor verset illusztrált.

  A díjazásra iskolánk dísztermében került sor. A résztvevőket iskolánk aligazgatónője, Ferencz Irma tanárnő köszöntötte, majd Ábrahám Imola tanárnő értékelte a kiállított rajzokat. A legkiválóbb rajzok alkotói könyvjutalmat és emléklapot vehettek át.

   Következett a szavalók díjazása. A szervező tanítók, Soós Anna- Mária és Kósa- Székely Enikő, minden részvevőnek emléklapot és részvételi díjat adott át. A zsűri értékelése alapján a legjobb versmondók átvehették díjaikat. A verseny tétje az országos döntőkbe való jutás volt.

    A közös éneklés, a megzenésített versek ünnepi hangulata zárta a rendezvényt.

 

Soós Anna- Mária  és Kósa- Székely Enikő, megyei szervezők