Viziune, misiune și valori

Valorile care stau la baza viziunii și misiunii scolii sunt:

EGALITATEA DE SANSE SI COOPERAREA

Scoala noastra este deschisa  pentru toti membrii comunitatii locale care apleaza la serviciile educationale oferite de CNAL,  sau care doresc sa realizeze parteneriate cu scoala.  Prin promovarea egalitatii de sanse ,scoala asigura participarea deplina a fiecarui elev la viata scolara indiferent de originea etnica, religie sau dizabilitate/stare de sanatate, accepta diversitatea lumii inconjuratoare si incurajeaza puternic cooperarea intre elevi .

Pana la nivel liceal, scoala nu aplica nici un fel de criteriu de selectie pentru elevii sai, portile sale fiind larg deschise pentru toti copiii care doresc sa studieze aici. Noi nu refuzam nici un elev! Nu propunem transferul elevilor dificili! Acceptam provocarea si incercam sa croim drumul lor catre o viata demna!


TRADITIA SI INOVATIA

Prin pastrarea traditiilor s-a propus cladirea unei culturi organizationale care pretuieste mostenirea culturala specifica din trecut, dar care gaseste resursele pentru a se inoi/ reinoi si a arata deschidere catre  îmbunatatirea continua a calitatii procesului de învatamant , la toate nivelele de organizare şi de catre toti factorii implicati.


INTEGRITATEA

Toate cadrele didactice din Colegiul National Aprily Lajos vor trebui sa-si imbunatateasca  cunostintele stiintifice, didactice si metodice, competentele de predare generale si specialitate, sa inteleaga mai clar responsabilitatea etica, politica si sociala a educatiei, sa dezvolte contacte personale cu colegi din alte tari europene, sa-si dezvolte stima de sine si sa-si constientizeze importanta meseriei in societate pentru  a avea o atitudine demna, integra.


INTERCULTURALITATEA

Internationalizarea scolii  va trebui  realizata prin promovarea valorilor europene, accesarea de fonduri europene ,comunicare si cooperare cu partenerii nationali si transnationali pentru a fi la zi cu noutatile din educatie.

Profesorii din CNAL, trebuie sa devina constienti de modul in care viitoarele competente cheie ar trebui formate la elevi in concordanta cu Stategia Europa 2020.  In acest scop , se doreste ca stafful sa cunoasca si sa aplice exemple  de bune practici din alte tari europene si sa se implice in parteneriate europene.

 
Colegiul National Aprily Lajos insa are planuri ambitioase pentru viitor si doreste sa realizeze un mediu scolar de exceptie pentru absolut toti elevii sai, asigurand fiecaruia sansa de a avea o viata demna intr-o societate deschisa.

Cu o noua abordare alternativa si dinamica a educatiei, centrata la maxim pe  nevoile elevilor, scoala este in cautare de parteneriate internationale care ofera exemple de bune practici, schimb de idei pentru eficientizarea procesului instructiv-educativ , precum si cresterea calitatii serviciilor educationale .

1 .VIZIUNEA ȘCOLII

2. MISIUNEA ȘCOLII