Informații curente

Colegiul Național “Áprily Lajos” este singurul liceu cu predare în limba maghiară din municipiu și cea mai mare instituție de acest fel din județ și din Țara Bârsei.


În anul școlar 2020-2021 instituția este frecventată de 682 de elevi. Cele 34 de clase ale școlii acoperă toate cele trei niveluri de studii ale sistemului de învățământ românesc. Din 2006, Grădinița 67 (de pe Str.Uranus nr.3) face parte din structura organizatorică a Colegiului, oferind un program normal celor trei grupe din componența sa, cu un total de 31 de copii.


Ciclul primar, cu câte două clase pe fiecare nivel, însumează 132 de elevi, iar cel gimnazial, cu câte două clase pe nivel (clasele a șaptea și a opta, doar o singură clasă), un total de 128 de elevi. În clasele de liceu învață 391 de elevi. În medie, așadar, clasele primare funcționează cu un număr de 15 elevi, cele gimnaziale, cu 21 de elevi, iar cele liceale, cu 24.


La liceu, cele patru clase ale fiecărui nivel de învățare, fucționează după următoarele specializări: Matematică-informatică, Economie, Științele naturii și Filologie.

Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.