EU_logo_Romania_Kormanya_logo_PNRR_logo

Sajtóközlemény

"AZ ÁPRILY LAJOS FŐGIMNÁZIUM OKOS LABORRAL VALÓ FELSZERELÉSE AZ OKTATÁSI FOLYAMAT MINŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN" című projekt megvalósításának megkezdéséről, a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban, Brassó megyében.

Az Áprily Lajos Főgimnázium meghirdeti az "AZ ÁPRILY LAJOS FŐGIMNÁZIUM OKOS LABORRAL VALÓ FELSZERELÉSE AZ OKTATÁSI FOLYAMAT MINŐSÉGÉNEK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN" című, F-PNNR-Smartlabs-2023-2253 kódszámú projekt megvalósításának kezdetét.

A projekt 2024.01.15-től 2025.01.31-ig tart, összértéke 351.209,46 lej, és teljes egészében a Nemzeti Helyreállítási terv (PNRR) keretében elnyert támogatásból finanszírozott.

A projekt általános célja a főgimnázium diákjainak digitális készségeinek fejlesztése azáltal, hogy speciális igényeihez igazított, erre a célra szolgáló berendezésekkel felszerelt intelligens digitális laboratóriumban hozzáférést biztosít a technológia legújabb ágazataihoz.

Konkrét célkitűzések:

  • Az oktatási intézmény felszerelése az intelligens laboratóriumnak szükséges technológiai infrastruktúrával és erőforrásokkal.
  • Az oktatási intézmény tanárai által az intelligens labor koncepciójához kapcsolódó berendezések használatához szükséges készségek elsajátítása.

A projektcélok elérése pozitív hatással lesz az oktatási folyamatra, mivel a minőségi és innovatív digitális tanulás magával ragadó és interaktív, kiegészíti a hagyományos módszereket, és új alapot biztosít az együttműködéshez és a tudás átadásához.

 

A projekt vezetője/kapcsolattartó személy: Köpe Andreea - igazgatóhelyettes

E-mail cím: andreea.kope@gmail.com

 

"PNRR. Az Európai Unió által finanszírozva - The Next GenerationEU"