I. Élménypedagógiai Tréning, Brassó, 2022. szeptember 2-4.

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Közel féléves előkészítő munka során ismerték meg a trénerek az Áprily Lajos Főgimnázium, projektben részt vevő pedagógusainak és tanítványaiknak digitális kompetenciáit, szociális kapcsolódásaik jellemzőit, COVID-időszak alatti élményeiket és azok hatásait. Az eredmények figyelembevételével 2022 szeptemberében elkezdődtek a pedagógustréningek Brassóban.

Az első alkalommal élménypedagógiai tréningen dolgoztunk együtt és csiszolódott össze az alsós, felsős és gimnáziumi tanárokból álló pedagógus csapatunk. A Cifra Palota Egyesület trénereivel megvalósult 3 napos munka fókuszában az ítélkezés nélküli megfigyelés, az erőszakmentes kommunikáció állt, ehhez a fűszernövényekkel és agyaggal végzett munka biztosított tevékeny tapasztalati környezetet.

A tréningek kiemelt célja, hogy saját pedagógiai megéléseink, megfigyeléseink alapján illesszük be a megtapasztalt módszereket a gyerekekkel végzett mindennapi munkánkba, ezek révén új, az aktuális helyzethez igazodó valós megoldásokat találjunk.



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.