IV. Élménypedagógai Tréning 2023. február 10-12. Brassó

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
A negyedik, személyes Élménypedagógiai tréningre február elején gyűltek össze az Áprily Lajos Főgimnázium projektben részt vevő  tanárai és a tréninget vezetők újra a brassói gimnáziumban. 

Az alkalom fő mozzanata az áttekintés volt, az elmúlt fél év találkozóinak, és a napi gyakorlatba bevont mozzanatainak felelevenítése, tapasztalatok megosztása, értékelése. 

Így került újra fókuszba a tanulni tanulás folyamata; a pozitív pedagógia értékelésének mikéntje, melynek szerves része a pozitív hibakultúra

Daniel Goleman az  érzelmi intelligencia fogalmát világhírűvé tevő pszichológus, ökológiai kéznyom kapcsán megfogalmazott gondolataival zárult a három nap:

“Amikor a fenyegetettség vagy az érzelmi feszültség rendszerét aktivizáljuk az agyban, az depressziót, félelmet és dühöt szül. A jutalmak rendszerének mozgásba hozása azért fontos, mert ez tart minket életben”



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.