Tavaly bemutatkoztunk, az idén beszámolunk

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Tavaly bemutatkoztunk, az idén beszámolunk a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesületének Konferenciáján.
Ennek apropóján tekintünk most vissza:

A Cifra Palota Közhasznú Egyesület (HU), Interregió Fórum Egyesület (HU) és az Áprily Lajos Főgimnázium (Brassó -RO) aktuálisan futó ERASMUS+ projektje az „Úton a blended rendszerű oktatás felé, online-offline jó gyakorlatok” KA210-SCH-000051342. A három szervezet 2022 márciusa óta dolgozik együtt.
Fő céljuk, hogy a COVID időszakban kialakult, újszerű oktatási körülmények hatását felmérjék mind a gyermekek tanulási folyamataira, mind a pedagógusok munkájára vonatkozóan. A pandémiás oktatási időszakban felmerült kérdésekre, nehézségekre, kihívásokra pedig közös munka során megoldásokat keressenek.

A projekt indulásának első hónapjában került a projekt a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar intézetvezető főiskolai tanára, a HERA Gyermekvédelmi és Szociálpedagógiai Szakosztálya szakosztályvezetője látóterébe. Projektünk ebben a fázisban éppen az állapotfelmérő kérdőív kidolgozásánál tartott. A Szakosztályvezető megítélése szerint az éppen induló pilot projekt illeszkedett a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete – (Hungarian Educational Research Association) 2022 évi esedékes konferenciájának tematikájába.

Mivel a projekt valamennyi résztvevője támogatta a bemutatkozást, a Cifra Palota Egyesület megszervezte a rendezvényen való megjelenést.

A 2022 május 25-27 között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen megrendezett konferencia témája “Oktatás egy változó világban – Kutatás, innováció, fejlesztés”. A Cifra Palota Közhasznú Egyesület a poszter szekcióban mutatta be a projektet.

A 20 fős érdeklődő csoporton kívül közel száz szakember tekintette meg a poszter kiállítást. A megjelenés során több szakmai kapcsolatfelvételre is sor került.

A konferencián való részvétellel jelentős lépést tettünk a szakmai körökben történő bemutatkozásra, megalapoztuk új együttműködési kapcsolatok lehetőségét mind magyarországi mind romániai viszonylatban.


Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.