Önkéntes tábor Tusnádfürdőn

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Idén 2017. julius 3-7. között került sor a Caritas önkéntes tábor megszervezésre Tusnádfürdőn.

A táborban résztvevők közül négyen az Áprily Lajos Főgimnáziumból voltunk: Elekes Éva, Göncöl Noémi, Tóth Tímea és jómagam. A kísérő tanár szerepét Lemhényi Elemér tanár úr vállalta be.

A tábor ideje alatt számos tapasztalatcserére lehetett szert tenni. Több csoportban nyilvánult meg az önkénteskedés. Lehetőség adódott a tusnádi közutak és parkok, pihenőhelyek és terek szépítésére, gondozására.

 

Ezen kívül a Tusnádfürdőn működő Szent László Gyermekvédelmi Központban is nagy segítségére voltunk az ott dolgozóknak. Ezáltal az ottani gyerekekkel is kapcsolatba léphettünk, és ők is segítségünkre voltak. A tevékenységek különbözőek voltak, ezért minden nap más csoportba kerültünk, ami által mindenki minden téren besegíthetett, és belekóstolhatott a különféle munkálatokba. Szoros barátságokat lehetett kötni az önkéntesség szellemében. Románia minden tájárol jelen voltak a segítő kezek, sőt még Németországból is kaptunk egy segítő kézpárt.

Miért is érdemes önkénteskedni? Nem tudom. Ha akarsz a körülötted történő dolgokon változtatni, akkor ott a helyed. Kis lépésekből születnek  a nagy változások. J

 

A táborról itt olvashatsz bővebben:

http://youngcaritas.ro/news-item/xiv-caritas-onkentes-tabor/

Képeket itt tekinthetsz meg: 

https://www.facebook.com/pg/YoungCaritasRo/photos/?tab=album&album_id=1944583695809585

Deák Judit, XI. C



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.