A Felfalusi Kovács Antal Alapítvány közleménye

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Amikor az Áprily Lajos Főgimnáziumban lezajlott igazgatóváltással kapcsolatos állásfoglalásunkat publikáltuk, úgy gondoltunk, a szövegből világosan kiderül, hogy az Alapítvány mindössze egy, a tevékenységeit érintő eljárás ellen emel elvi kifogást, amely pártállástól független üzenet.

Most azonban, a szöveg akaratunktól független utóéletét látva, szükségét érezzük néhány egyértelmű, kategorikus pontosításnak.

A Felfalusi Kovács Antal Alapítvány állásfoglalása nem Antal Annamária személye ellen irányult – azt, az érintett szereplők kilététől függetlenül, ugyanúgy közreadtuk volna egy hasonló szituációban.

Távol áll az Alapítvány szellemiségétől, hogy Antal Annamáriát emberi méltóságában megbántsa, integritásában és hitelességében megkérdőjelezze. Ezért sajnálatunkat fejezzük ki, ha a szöveg ilyetén értelmezésre is lehetőséget adott. Az állásfoglalás mondanivalójának szándékos kiforgatását, öncélú felhasználását viszont nemcsak helytelenítjük, hanem egyenesen elítéljük és tiltjuk.

Meggyőződésünk, hogy a Főgimnáziumnak szüksége van Antal Annamária vezetői tapasztalatára, képességeire és szakmai felkészültségére. Most is, amikor a tanári közösség tagjaként tevékenykedik, és a későbiekben is szüksége lesz, ha majd esetleg ismét hivatalt visel.

 

Személyes találkozásunk alkalmával meggyőződhettünk róla, hogy a félreértések nem elhanyagolható része a hiányos kommunikációnak tulajdonítható. S mivel a kommunikáció sosem lehet egyoldalú, a múltra nézve vállaljuk a magunk felelősségét, a jövőben pedig minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy javítsunk a helyzeten.

Az Áprily Lajos Főgimnázium mindenkié, ráadásul nincsen másik, így mindannyiunk érdeke az együttműködés.

 

Antal Annamária tanári munkájához sok sikert kívánunk. Valahányszor szüksége lesz rá, a Felfalusi Kovács Alapítványra mindig számíthat, mert bízunk benne, hogy mindannyiunk hozzájárulásával hosszú távon is színvonalas, erős identitású intézménnyé tehetjük az Áprily Lajos Főgimnáziumot.

 

A Felfalusi Kovács Alapítvány Kuratóriumának nevében,

Dénes Jónás.

 



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.