Műhelymunka Bálint Ferenc tanár úrral

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Április 27-én, csütörtökön, a Bálint Ferenc tanár úr  tartotta workshopunk elején a Metamorfózis című rövidfilmet tekinthettünk meg, amely Mikó András, egykori áprilys diák forgatókönyve alapján készült.

A novella felolvasása után néztük meg a tanár úr rendezésében készült filmet, így látthatuk, hogy az egyik műalkotásból hogyan jött létre a másik. Kérdéseinkre válaszolva azt is elárulta a tanár úr, hogy egyik - másik hanghatást hogyan oldották meg analóg módon, ugyanis ezeket nem az internetről letöltött kész elemekből vágták össze.

Ezután meghívást kaptunk a tanár úr stúdiójába, ahova csoportokban lesz lehetőségünk ellátogatni. Mi, az első csapat (Anita, Timi, Ani) már meg is tettük az utazást a filmkészítés világába.

Bálint Ferenc tanár úrral mindig kellemes társalogni. Határozottan állíthatom, hogy legutóbbi alkalommal sem okozott csalódást. Miután megérkeztünk a helyszínre, egy tartalmas beszélgetéssel indítottunk. A tanár úr megmutatta, hogy a Brassaï Magyar Adás hogyan áll össze. Az igazat megvallva nem könnyű munka, legalábbis nekünk úgy tűnt. Jóindulattal várta kérdéseinket ezzel kapcsolatosan. Megmutatta, hogyan működik a vágóprogram, amelyet használ, megtudhattunk néhány kulisszatitkot, kipróbálhattuk a hangtechnika működését, még a következő heti adásba is beleshettünk. Meleg fogadtatásban volt részünk, egy filmezésben és filmvágásban tapasztalt embertől tanulhattunk.
 
Nagyszerű élményt éltünk át az Erasmus programnak hála. Köszönjük szépen!

Bács Anita -XI.C


Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.