Nyertes filozófiai esszé

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Nagy örömmel és elismeréssel gratulálunk Săpătaru Márknak (XII.A) és felkészítő tanárának, Petki Pál tanár úrnak a középiskolások filozófiai esszépályázatán elért I. díjért! A pályázatot minden tanévben a kolozsvári BBTE Magyar Filozófiai Intézete hirdeti meg, és az idei tanévben országos szintű megmérettetésből Kárpát-medenceivé nőtt erdélyi, magyarországi és vajdasági középiskolás diákok részvételével. 

A pályamunkákat kidolgozott szabályzat alapján egyetemi oktatókból álló bizottság értékelte 1-100 ponttal. Az elbírálás követte, hogy a pályázó a kijelölt idézetek valamelyikét tovább gondolva, tovább értelmezve hogyan gondolta végig a környező világgal kapcsolatos megfigyeléseit, hogyan tudta érvényesíteni a rendelkezésére álló filozófiai ismereteket a mindennapi tapasztalatok elemzése és értelmezése során, mennyire volt képes egy világos, összefüggő gondolatmenetet felépíteni és érvekkel alátámasztani. Fontos elbírálási szempontot jelentett a pályázó olvasottsága és íráskészsége is. 

Az eredményeket, azaz a helyezéseket-díjakat a résztvevőkkel együtt itt lehet megnézni: 



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.