Események

Osztályunk az iskola másként hét alkalmából számos helyre ellátogatott.Ezek a kirándulások által nem csak ismereteinket bővítettük, hanem jövőre nézve a továbbtanulási lehetőségeinkkel is megismerkedtünk.

A hetet egy Poianaban töltött gyalogos túrával keztük, kedden pedig az osztályban  megnéztünk együtt egy filmet.

A hét fénypontja mégis egy szerdától péntekig tartó kolozsvári kirándulás volt. Szerdán reggel indult a vonatunk, majd egy 8 órás út után  megérkeztünk Kolozsvárra. Miután elfoglaltuk szállásunkat, közösen elmentünk vacsorázni és  sétáltunk a városban .

Csütörtökre egy egész napos túrát szerveztünk, ezért már korán reggel megreggeliztünk és útnak indultunk. Első megállónk a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem volt. Itt az ‘’Áprily Lajos’’ Főgimnázium egyik volt diákja vezetett körül minket. Megtekintettük a rektorátus épülete alatt lévő akváriumot, majd pedig felgyalogoltunk a dombon lévő vadonat új kutatási központba ahol benéztünk a különböző tantermekbe és laborokba. Ezek után az állatorvosi egyetemre mentünk, ahol megmutatták nekünk a különböző műtőket és elmagyarázták egy ló megműtésének  folyamatait és veszélyeit az állat meg ugyanakkor a műtő orvos számára is.

Következő megállónk a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet volt. A bemutatását ugyancsak az iskolánk volt diákja tartotta, kivételt képezve a könyvtárat, ahol egy professzor vezetett körbe és mesélt az tárolt  kötetekről és levelekről.

Délután egy kis pihenőt kaptunk, majd  ellátogatunk az Alexandru Borza Botanikus Kertbe. Pénteken pedig  vonatra szálltunk s elindultunk hazafelé.

Az iskola másként hét alatt olyan dolgokat láthattunk és tapasztalhattunk, amelyek eltérnek a hétköznapos iskolai óráktól és melyekre szivesen emlékezhetünk majd.

 

Dénes Ivett, XI.D

 

 

Ezennel véget ért a 2017-es Gólyatábor, melynek különleges pillanatai mostmár csak egy szép emlékként maradnak meg mindenkiben!


Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.