Áprily Lajos Főgimnázium

Az Áprily Lajos Főgimnázium a város egyetlen és a Barcaság, illetve egész Brassó megye legnagyobb magyar tannyelvű középiskolája.

A 2017/2018-as iskolai évben összesen 731 diák tanul itt. Az intézmény 32 osztályközössége a romániai közoktatási rendszerben létező mindhárom ciklust lefedi – sőt, 2006 szeptemberétől a Főgimnázium hatáskörébe tartozik a volt 67-es számú (Uranus utca 3. szám), normál programmal működő óvoda is (3 csoport, 46 gyerek)

Az elemi szint évfolyamonkénti két osztályában 152, a gimnázium évfolyamonkénti két (5.osztályban csak egy) osztályába 151, a középiskolai ciklus évfolyamonkénti négy osztályába pedig összesen 382 diák jár. Mindez átlagosan osztályközösségenként 15 tanulót jelent az elemi, 21-et a gimnáziumi és 24-et a középiskolai oktatási szinten. 
Az évfolyamonkénti 4 középiskolai osztály négy különböző szakiránynak felel meg: matematika-informatika, közgazdaságtan, kémia-biológia és angol-magyar nyelvosztály.
Az iskola 1837-ben azzal a céllal kezdte tevékenységét, hogy tanulási és művelődési lehetőséget biztosítva esélyt nyújtson a brassói magyarságnak a fennmaradáshoz a brassói „szász tengerben”.

Hírek

L.Á. LIGHTS

L.Á. LIGHTS

A IX. D. osztály létrehozta az L.Á. LIGHTS című folyóiratot, amelyben hírekről, érdekességekről, könyv- és filmajánlókról olvashatnak az érdeklődők.

„Mesék  szárnyán”  mesevetélkedő - III. forduló

„Mesék szárnyán” mesevetélkedő - III. forduló

A Mesék Szárnyán verseny országos szakasza Nagyváradon lesz, 2019. március 22 – 24 között. Brassó-megyét a Csillag csapat (15. Sz. Ált. Iskola, tanító Ferencz–Nagy Mária) képviseli, amely a megyei...

Ezüstfenyő-díj

Ezüstfenyő-díj

Az RMDSZ Brassó megyéből az idén 70. évét ünneplő Búzavirág Néptánc Együttest jelölte az Ezüstfenyő-díjra, amelyet ma Reiff Zsuzsa vehetett át Marosvásárhelyen. 

Események

Az idén is megszervezzük a már hagyománnyá vált adventi vásárt. A gyerekek osztályonként külön-külön  standoknál árulják portékájukat. Gyertek el, lesz mennyei édesség és finom meleg ital,

...

Iratkozz fel

hírlevelünkre

Diákélet

Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.