Áprily Lajos Főgimnázium

Az Áprily Lajos Főgimnázium a város egyetlen és a Barcaság, illetve egész Brassó megye legnagyobb magyar tannyelvű középiskolája.

A 2017/2018-as iskolai évben összesen 731 diák tanul itt. Az intézmény 32 osztályközössége a romániai közoktatási rendszerben létező mindhárom ciklust lefedi – sőt, 2006 szeptemberétől a Főgimnázium hatáskörébe tartozik a volt 67-es számú (Uranus utca 3. szám), normál programmal működő óvoda is (3 csoport, 46 gyerek)

Az elemi szint évfolyamonkénti két osztályában 152, a gimnázium évfolyamonkénti két (5.osztályban csak egy) osztályába 151, a középiskolai ciklus évfolyamonkénti négy osztályába pedig összesen 382 diák jár. Mindez átlagosan osztályközösségenként 15 tanulót jelent az elemi, 21-et a gimnáziumi és 24-et a középiskolai oktatási szinten. 
Az évfolyamonkénti 4 középiskolai osztály négy különböző szakiránynak felel meg: matematika-informatika, közgazdaságtan, kémia-biológia és angol-magyar nyelvosztály.
Az iskola 1837-ben azzal a céllal kezdte tevékenységét, hogy tanulási és művelődési lehetőséget biztosítva esélyt nyújtson a brassói magyarságnak a fennmaradáshoz a brassói „szász tengerben”.

Hírek

Erasmus Days 2019 - Rajzverseny

Erasmus Days 2019 - Rajzverseny

A Nebulónia Diákszövetség által az Erasmus+, Esélyt mindenkinek!-projekt keretében iskolánkban megszervezett rajzversenyt A Világ fejjel lefelé tematikával hirdették meg. 

Beszámoló külföldről (I. rész)

Beszámoló külföldről (I. rész)

Már lassan másfél hónapja kiköltöztem Angliába egyedül, hogy itt folytassam a tanulmányaimat. Áprilisban értesültem arról, hogy egy teljes HMC-ösztöndíjat nyertem meg...

Angol nyelvvizsga

Angol nyelvvizsga

A European Examinations Centre partnereként az Áprily Lajos Főgimnázium évek óta készít különböző nyelvvizsgákra diákokat, és a vizsga helyszínéül is szolgál. Legközelebb december 14-én lesz B1,B2...

Események

Iratkozz fel

hírlevelünkre

Diákélet

Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.