Colegiul Național "Áprily Lajos"

Colegiul Național „Áprily Lajos” este unicul colegiu cu predare în limba maghiară din județul Brașov și din Țara Bârsei.

În anul școlar 2017/2018 învăță aici un total de 731 de elevi. Cele 32 de clase acoperă cele 3 cicluri școlare. Din 2006 fosta Grădiniță cu program normal numărul  67 (str.Uranus nr. 3)face parte din Colegiu,  grădiniță cu trei grupe, adică 46 de copii.

În ciclul primar, anual pornesc două clase cu un cuantum de 152 de elevi, în gimnaziu anual sunt asemeni ciclului primar câte două clase rezultând 151 de elevi;  în liceu învață 382 de elevi. Astfel rezultă o medie de 15 elevi/ clasă în ciclul primar, 21 de elevi/clasă în gimnaziu și 24 de elevi/clasă  în ciclul liceal .

Cele 4 clase, din ciclul liceal, este împărțit în patru profiluri:  Matematică-Informatică (informatică intensiv), Științe ale Naturii(Biologie-Chimie), Economie (Comerț) și Filologie-(Maghiară – Engleză intensiv).

Școala și-a început activitatea în 1837 cu scopul de a oferi posibilitatea de învățare și formare pentru comunitatea maghiară din Brașov.

Știri

Rezultatele contestațiilor - Limba engelză

Rezultatele contestațiilor - Limba engelză

REZULTATELE probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă LIMBA ENGLEZĂ după contestații.

Rezultatele la limba engleză

Rezultatele la limba engleză

REZULTATELE probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă LIMBA ENGLEZĂ

Examenul de limba maghiară pentru elevi

Examenul de limba maghiară pentru elevi

PROGRAM PENTRU ÎNSCRIERI: 16 MAI 2018 între orele 9:00 – 15:00, 17 MAI 2018 între orele 9:00 – 12:00

Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.