XI. Fürkész verseny, körzeti szakasza

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Fürkész verseny, körzeti szakasza

 

            Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható…”- valljuk Kosztolányi Dezső szavaival.

Anyanyelvünk ígényes-, helyes használatára nevelni nem lenne lehetséges a helyesírás folyamatos gyakorlása, fejlesztése nélkül.

Ezt a célt törekednek megvalósítani immár 11 éve a Fürkész nyelvhelyességi - és helyesírási verseny megálmodói. A verseny célja a tudatos anyanyelvhasználat, valamint a helyesírási képességek fejlesztése, nyelvi játékok-, szólások-, közmondások-, betűrejtvények által.

            Az Áprily Lajos Főgimnázium idén VI. alkalommal ad otthont a Fürkész verseny körzeti- és megyei szakaszának.

  1. november 24.-én 60 kisdiák jelentkezett Brassó megye 8 iskolájából a verseny körzeti fordulójára.

            A versenyző gyerekeket és tanítóikat Ferencz Irma, az Áprily Lajos Főgimnázium igazgatója, illetve Máthé Izabella tanító, a verseny megyei szervezője köszöntötték.

Ezután a tanulók évfolyamonként külön osztálytermekbe vonultak, és 2-2 tanító felügyeletével nekiláttak a versenyfeladatok megoldásának.

            A gyerekek munkáját – rögtön a verseny befejezése után, egy 8 tagú bizottság javította, értékelte.

A legjobb eredményeket elérő diákok továbbjutottak a verseny megyei szakaszára, melyen iskolánkat Szalkai Zorán (III.A osztályos tanuló, felkészítő tanítója Kósa -Székely Enikő), Szász Karola és Dangas Ntagkas Markos (IV.A osztályos tanuló, felkészítő tanítójuk Kristóf Mária Enikő) fogják képviselni.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk nekik!

            Köszönjük az Áprily Lajos Főgimnázium Vezetőségének, valamint a Szülői Bizottságnak és Sánta Tímea elnök asszonynak a verseny lebonyolításában nyújtott erkölcsi-, anyagi támogatást.

 

Máthé Izabella, megyei szervező