Megújult a Felfalusi Kovács Antal Alapítvány

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Megújult a Felfalusi Kovács Antal Alapítvány

A múlt héten lezajlott Közgyűlés eredményeként új szervezeti felépítésben folytatja a Felfalusi Kovács Antal Alapítvány.

Közgyűlést tartott a Felfalusi Kovács Alapítvány december 7-én. Ennek keretében a tagok megtárgyalták és elfogadták a szervezet tevékenységi és pénzügyi beszámolóját, meghatározták az következő két évre vonatkozó általános céljait és megválasztották az új Kuratóriumot, amely a következő két évben irányítja majd az Alapítványt.

A korábbiakhoz képest nem csupán személyi összetételében, de felépítésében is lényegesen változik a Kuratórium. Az eddigi központosított rendszer helyett mostantól elsősorban az elnök és három jól meghatározott, önálló szakterülettel rendelkező alelnök munkájára épül az Alapítvány tevékenysége.Az elnök és alelnökök munkáját három tanácsadó tag és egy titkár támogatja.

A Kuratórium felépítése és személyi összetétele a következő, 2024-2026-os mandátumban:

  • elnök / Dénes Jónás
  • az Áprily Lajos Főgimnáziummal való kapcsolattartásért felelős alelnök / Dobolyi Ildikó
  • társadalmi kapcsolattartásért felelős alelnök / Farkas Anna
  • pályázatkoordinációs alelelnök / Marica Tekla
  • tanácsadó tagok / Ambrus Károly, Dobolyi István, dr. Petki Pál
  • titkár / Bădău Tünde.

Dobolyi István 14 év irányítás után távozik az Alapítvány éléről, munkája elismeréseként a Közgyűlés a tiszteletbeli elnök címet adományozta neki.

 



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.