Zárókonferencia, Brassó

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A 2022 tavaszán indult ERASMUS+ projektünk, „Úton a blended rendszerű oktatás felé, online -offline jó gyakorlatok (2021-2-HU01-KA210-SCH-000051342)” május 31-én lezárult.

A három együttműködő szervezet igen tartalmas időszakot tudhat maga mögött, amelyről 2023 májusában több platformon is beszámoltunk:
A 2023. május 11-i zárókonferenciát Brassóban szerveztük meg az Áprily Lajos Főgimnázium gyönyörű épületében.
Az iskola igazgatója, Ferencz Irma köszöntője után egy átfogó kép keretében mutattuk be a projektet. Ezután következtek a résztvevő pedagógusok beszámolói, és rövid szakmai összefoglaló a projekt egy évének tapasztalatairól. Rövid szünet után Kerekasztal bemutatókkal folytatódott a nap, ahol a vendégek aktívan részt vehettek a Tanlet útvonalak prezentálásában és az élménypedagógiai munkában.
A jelenléti konferencia mellett a távoli érdeklődők is bekapcsolódhattak az eseménybe, online közvetítés majd közös műhelymunka formájában, ahol egy jelenség alapú óratervet állítottak össze.
Nagy öröm számunkra, hogy mind a jelenléti mind az online konferencián nagy aktivitással kapcsolódtak be a kollégák a közös munkába. A projekt további disszemináláshoz nagy ösztönzést adott az egyik résztvevő visszajelzése:
“Kedves Kolléganők! Úgy örülök, hogy találkoztam egy olyan szemlélettel, mellyel egyetértek, amelyről vitázhattunk, ugyanis annyi a fásult tanár kolléga a mai tanítási rendszerben, ritkán adódik alkalom arra, hogy véleményt váltsunk, megbeszéljünk, vitassunk valamit. Nem (csak) a rendszer hibája, hogy tanulóink nem, vagy nem eleget tanulnak. Nekünk, tanároknak, kell valamit tennünk, hogy a következő generációk tanuljanak, fejlődjenek, haladjanak. Remélem, hogy változásokat érünk el hamarosan. Erre alkalmasak szerintem ezek a jó gyakorlat bemutatások is. Külön köszönet a kollégáknak, akik figyeltek és készültek arra, hogy aktív részesei lehessünk mi is (akik online voltunk) az előadásnak! Ajánlani fogom a Jó gyakorlatokat más kollégáknak is.
További sok sikert kívánok mindenkinek!
Szeretettel, Dobai Aranka nagymohai tanítónő”



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.