Hungarian Conference on Educational Research HuCER 2023 Szombathely, 2023.05.26. - poszterbemutató -

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Második alkalomként a konferencián “Megélés és Megértés” címmel  poszterbemutató keretében a pedagógusok konkrét élményeit, visszajelzéseit foglaltuk össze: 
 
“A projekt során a határok csak látszólag vonódtak meg, miközben a pedagógusok egy tartalomfejlesztő applikáció használatát sajátították el, és párhuzamosan élménypedagógiai tréningeken a tanulási folyamtokra tekintettek új nézőpontokból.

Valójában a két tréning párhuzamos megélése a két terület határainak elmosódását és ezáltal egy nagyon szerencsés együtt hatást eredményezett.

Az élethosszig tartó tanulás a poroszos neveltetés generációtól olyan új attitűdöket igényelt, amely rengeteg határátlépést feltételez.

Ebben a projektben az élménypedagógia révén nyitottá váltak a pedagógusok a gyermekre történő újfajta rátekintésre: ítélkezés nélküli, pozitív pedagógiai szempontokkal, a tanulás folyamatának KOLB szerinti újragondolásával, a tanulni tanulás, pozitív hibakultúra jelentőségének megélésével.

Az eltérő digitális kompetenciájuk révén a pedagógusok eltérő ritmusban, eltérő motivációval és eltérő hatékonysággal ismerkedtek meg a tartalomfejlesztéssel, amiely több alkalommal is párhuzamba került az osztáytermi tanítási folyamatokkal.

Poszterbemutatónk ezt a különös, egymást erősítő hatást szándékozik kiemelten bemutatni.”



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.