Játékos Matematika Szakkör

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A játékos matematika órákat már több éve, hogy szervezem. Korábbi években hetente tartottam online órákat a kisiskolásoknak. Ebben a tanévben viszont szeptembertől az iskolában szerveztem meg az órákat az 1-4. osztályosoknak. Logikai, játékos, geometriai, számolós feladatokat oldottunk, különböző témakörökre lebontva. Ezzel fejlesztve a logikai gondolkodást, a térlátást az ítélő-, döntéshozó és problémamegoldó képességet.

Októbertől az 5-7. osztályosoknak is tartottam órákat, korábbi évek Zrínyi Ilona Matematikaverseny feladatait oldottunk, ezzel gyakorolva az ezévi versenyre. A szórványvidéken a magyar tehetségpontok hiánya miatt átlagosnál is kevesebb a tehetségesebb gyerekekkel való folgalakozás. A játékos matematika órák viszont ebben is segítik az itt tanuló diákok felzárkózását a tömbmagyarságban élő tehetséges diákok szintjére.

Célom, hogy már kiskorban a gyerekek megszeressék a matematikát, és legyen lehetőségük elmélyedni benne, felfedezni azokat az ágait is, amelyekre az iskolában már nem marad idő, de annál érdekesebbek és segítenek a gondolkodás fejlesztésében. További céljaim a közösségépítés, az együttműködés fejlesztése, az egymáshoz való alkalmazkodás, egymás sikereinek elismerése, valamint az esetleges kudarc kezelése.

A Communitas Alapítvány által meghirdetett pályázati lehetőség segített minden gyereknek biztosítani egy taneszköz csomagot, illetve munkafüzeteket és logikai játékokat beszerezni az órai tevékenységekre.

Nagyon szépen köszönjük a támogatásukat!

 

Marica Tekla, oktató



Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.