Nyári ovi az Áprilyban

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
Nyári ovi az Áprilyban

Az ANYÓ program keretében segítik a Brassó megyei kisgyerekes családokat az Áprily oviban.

Harmadik hete tart az ovisok számára kialakított nyári program az Áprily oviban. Az iskola ezzel a kisgyermekes családokat kívánta támogatni, akiknek a nyár ideje alatt sem kell nélkülözniük a szakavatott gyermekfelügyeletet és a kicsik számára összeállított izgalmas programokat, tanulási és fejlődési lehetőséget.

Az ÁLF a Kolozsváron gyermekprogramokat szervező Argumentum Nostrum Egyesület koncepcióját honosította meg Brassóban. Az Egyesület célja, hogy minden korosztály számára célzott tevékenységeket hozzon létre vakáció ideje alatt is. Az ovisok számára kialakított ANYÓ program idéntől több erdélyi városban, köztük Brassóban is zajlik.

A nyári ovi minden Brassó megyei óvodáskorú gyermek számára nyitott, a részvétel egyedüli feltétele, hogy az Argumentum Nostrum honlapján minden hétre külön be kell iratkozni. Az iratkozás része az is, hogy a megadott tagsági díjat kifizeti a szülő. A brassói ANYÓ-ból fennmaradó három hétre van még néhány hely. A honlap pontos címe: argumentumnostrum.ro, ide kell először bejelentkezni, majd a keresővel (Brassó kulcsszóval) rátalálni a programra, ahová a megadott lépéseket követve lehet iratkozni.

Az nyári oviban tematikus hetekre várják az apróságokat Dávid Miklós Izabella, illetve Imreh Mária óvópedagógusok. Eddig lezajlott A kenyér hete, Bogyó és Babóca hete, valamint a Gyalogolj, biciklizz! hét. Ezután következik a Hulladékkezelés,újrahasznosítás, az Óvjuk a természetet, illetve a Kalandozás a mesterségek világában hete.

A gyermekek minden nap 8 és 16 óra között lehetnek az óvodában, a program biztosítja a háromszori étkezést és ottalvást is. A napirend a következő: délig játékos és edukatív tevékenységek zajlanak, amikor az időjárás engedi sok szabadtéri, mozgásos foglalkozással. Délben ebéd, majd 3-ig alvás következik. Ébredés után uzsonna és játék zárja az ovis napot. Az ovi épülete az Uranus utcában található (bejárat a Hermann Oberth utcából).

További információkat a fennebb megadott honlapon lehet elérni.


Despre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.