DÍJAK, EREDMÉNYEK

Tanszemélyzet

A 2009/2010-es tanév első felében az Áprily Lajos Főgimnázium oktatói közül Pásztori Klára magyar nyelv és irodalom szakos tanár részesült magasrangú elismerésben.Díszoklevél Pásztori Klára részére
Ezüstgyopár-díj
Felelősségteljes, önzetlen oktató-nevelő munkája és kiemelkedő közéleti tevékenysége elismeréséül Ezüstgyopár-díjat adományozott a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pásztori Klárának, az Áprily Lajos Főgimnázium magyar nyelv és irodalom szakos tanárának 2009. október 17-én.
Diákok

A folyamatban lévő 2009/2010-es tanév első félévében az Áprily Lajos Főgimnázium diákjai az alábbi díjakat kapták, illetve a következő versenyeredményeket érték el.Latino - tánc
Tánc
Balázs Tímea és Kozma Zsolt VI. helyezést ért el a 2009. október 24. és 25. között Temesváron megrendezett táncverseny országos szakaszának latino kategóriájában.

TUDEK
TUDEK
Ambrus Melinda (X. A) és Kis Orsolya (X. A) II. helyezést ért el a 2009. november 21-én Tordán megrendezett Tudományos Diákkörök Erdélyi Konfenciáján.

Aranytoll
Aranytoll
Nagy Tímea Noémi (IV. B) és Pál-Jakab Áron (IV. B) dicséretben részesült az Aranytoll nevű F. Diósszilágyi Ibolya meseíró emlékverseny országos szakaszán 2009. november 28-án Nagyváradon.

Aranytoll

Karate
Karate
Kristó István X. A osztályos tanuló III. helyezést ért a 2009. december 12-én Rigában (Lettország) megrendezett Ashihara Karate Európa-bajnokságon.

Mákvirág-díj
Mákvirág-díj
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Mákvirág-díj bronz fokozatával tüntette ki Komán Zsombor X. A osztályos tanulót 2009. október 17-én.

Mákvirág-díj
Mákvirág-díj
A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Mákvirág-díj bronz fokozatával tüntette ki Szőcs Melinda XII. B osztályos tanulót 2009. október 17-én.

Diákszínjátszó fesztivál (PADIF 2009)
Diákszínjátszó fesztivál (PADIF 2009)
Az Áprily Lajos Főgimnázium amatőr diákszínjátszóköre, a Grimasz I. díjat nyert a Szilágycsehen megrendezett diákszínjátszó fesztiválon (PADIF 2009).

Országos Balladamondó Verseny
Országos Balladamondó Verseny
Kis Orsolya X. A osztályos tanuló dicséretben részesült az Országos Balladamondó Versenyen, Sepsiszentgyön, 2009. október 23-án.