Bethlen Gábor Alap

Pályázati beszámoló

A 2021/2022-es tanév második félévétől napközi otthonná alakult át az eddigiekben 4 órás napi programmal tevékenykedő Áprily Lajos Óvoda. 2022. január 17-étől már 8 órás oktatásban vesznek az óvodások, az intézmény ugyanakkor a kisgyerekek étkeztetéséről és délutáni alvásáról is gondoskodik. A hálótermek kialakítását csak részben támogatta a központi költségvetés, az ágyneműt, a kisebb tárgyi eszközöket, valamint a napi működéshez szükséges ipari mosógépet, szárító- és fertőtlenítőgépet külső támogatásokból tudta biztosítani a Felfalusi Kovács Antal Alapítvány. Az állami költségvetés csak az óvónénik és a dadusok fizetését biztosította. A költségek meghaladják a pályázatban elnyert összeget, ezért csak a legfontosabbakat céloztuk meg. A BGA pályázati összeg nagyobb részéből a mosógépet és szárítógépet vásároltuk meg. A megmaradt összegekből pedig irodai bútort vásároltunk az alapítvány részére, melyet az oktatási célokat közvetve szolgáló alapítványi ingatlanban helyeztünk el.

 

A BGA által megítélt összegből sajnos nem tudtuk megvásárolni mindazt, amiy szerettünk volna, épp ezért fontossági szempontot állítottunk fel. A mosógép és a szárítógép, biztosítja az ágynemű tisztántartását, valamint csökkenti az ágynemű tisztításával járó költségeket, a vízhasználatot és a porallergiás tünetek gyakoriságát.  Mivel az óvoda napközi programra váltott, 2022 őszén 25 gyerekkel többet írattak be, mint a tavalyi iskola évben, így a következő években sikerül gyarapítani az Áprly Lajos Főgimnázium diák létszámát is.

 

Felfalusi Kovács Antal Alapítvány

Pályázati felelősök: Ferencz Irma és Marica TeklaDespre noi

Colegiul Național “Áprily Lajos” este cea mai mare instituție cu predare în limba maghiară din județul Brașov și Țara Bârsei. Colegiul se află în partea nordică a centrului istoric Brașov.