Díjak, eredmények

KÁNYÁDI SÁNDOR SZAVALÓVERSENY 2023

KÁNYÁDI SÁNDOR SZAVALÓVERSENY

 

        Tizenkettedik alkalommal szerveztük meg iskolánkban, március 23-án, az országos Kányádi Sándor szavalóverseny megyei fordulóját.

       A kisiskolások számára meghirdetett versenyre megyénk 9 iskolájából 61 tanuló nevezett be. Az idei megyei fordulón a versenyzőknek egy szabadon választott Kányádi Sándor verset kellett előadniuk. A bemutatott szavalatokat osztályszinten értékelte a zsűri , figyelembe véve a versválasztást, a helyes, tiszta beszédet, a szöveghűséget és az előadás módját.

     A verseny országos döntője májusban kerül megrendezésre a Szilágy megyében, Varsolcon, ahol az öt, 1. díjban részesült  versmondó képviseli majd megyénket.

Az előkészítő-I. osztályosok korcsoportjában Varga Dominic ( George Moroianu Középiskola, tanító: Manta Gyöngy) és Benedek Anita ( Zajzoni Rab István  Középiskola, tanító: Benedek Káplár Ildikó) bizonyultak a legjobbaknak.

A II.- III. osztályosok közül Nagy Krisztina ( Áprily Lajos Főgimnázium, tanító: Kósa- Székely Enikő) és Imbre Szabolcs ( 2-es sz. Diaconu Coresi Ált. Iskola, tanító: Péter Hortenzia) jutottak tovább.

A IV. osztályosok kategóriájának első díjazottja Simon Attila ( Apáczai Csere János Általános Iskola, tanító: László Zsuzsanna) lett.

      Az idei versenyen 16 tanuló képviselte iskolánkat, közülük az 1, díjban részesült versmondón kívül, II. helyezést ért el Csete Fruzsina Réka I.osztályos tanuló.(tanítója: Keresztes Zsófia).

    Az idei rendezvény keretén belül szervezett Hétfalu gyerekeknek című könyv bemutatója, valamint az ÁLF IV. A osztályos tanulóinak mesejátéka különleges élményt nyújtott minden résztvevőnek.

     Köszönjük a Felfalusi Kovács Antal Alapítvány támogatását, így az előző évekhez hasonlóan az idén is minden részt vevő tanuló emléklapot vehetett át, a díjazott tanulók pedig értékes könyvjutalomban részesülhettek.

   Gratulálunk minden versenyzőnek és sok sikert kívánunk a továbbjutóknak az országos fordulón!

Kósa- Székely Enikő,

megyei szervezőRólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.