Események

A Magyar Kultúra Napja 2024

A Magyar Kultúra Napját sokszínűen ünnepelte ma az Áprily diáksága és tanári kara. Aki tehette, népviseletet öltött, az iskola folyosói megteltek székely, barcasági, kalotaszegi, mezőségi ruhás fiatalokkal. Magyarórákon Kölcsey Himnuszáról, illetve a hungarikumokról hallgattak és tartottak előadásokat, szünetben pedig tudáspárbajon mérkőztek meg, népdalokat énekeltek, táncra perdültek. A tanórákon kívüli tevékenységen mintegy 150 diák vett részt.

Az eseményt az iskola magyar szakos tanárai, Bokor Katalin, Gál Andrea, Kis Edit, Lemhényi Elemér, illetve Reiff Zsuzsa, a Búzavirág Néptáncegyüttes vezetője szervezték, és a Shakespeare Café tulajdonosa, Bene Attila, illetve Molnár Stefánia főtanfelügyelő-helyettes támogatták.


Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.