Versenyek

Kockaforgatók bajnoksága

2019. május 23-án 13,30 órakor a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumban megtartjuk a Rubik-kockát (3x3, 4x4, 5x5, stb) forgatók hagyományos bajnokságát.Erdély, és Romániszintjén 1980. december 11-én szerveztem meg az első Rubik-kockát forgatók bajnokságát, azzal a kockával amit személyesen Rubik Ernőtől, a feltalálótól kaptam. A díjazottak a brassói Vörös Zászló diákjai voltak. Csapatommal meghívást kaptunk a Budapesten rendezett Rubik-kockát forgatók Világbajnokságára,de a román szocialista hatalom nem engedett ki minket. Évekig a Vörös Zászló Líceumban szerveztem e bajnokságot, 1990-től pedig az Áprily Lajos Főgimnáziumban. Majd a bukaresti Ady Endre Líceum lett a helyszíne, most újra visszatér az Áprily Lajos Főgimnáziumba. 
E versenyre jöhetnek diákok, felnőttek, az ország bármely részéről. Jelentkezni a következő telefonszámon lehet: 0723609909.

Dr. Bencze Mihály.Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.