Versenyek

„Tisza István és kora” országos középiskolai magyar nyelvű történelmi vetélkedő

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (továbbiakban: EMMI) és az Oktatási Hivatal (a továbbiakban: OH) meghirdette a „Tisza István és kora” országos középiskolai magyar nyelvű történelmi vetélkedőt magyarországi és Kárpát-medencei székhelyű gimnáziumok, szakgimnáziumok és szakközépiskolák 9–12. évfolyamos tanulói részére.

 

A vetélkedő célja: Tisza István Magyarország és Európa történelmében betöltött szerepével kapcsolatos ismeretek bővítése és elterjesztése, a tanulók önálló tanulási képességének fejlesztése.

 

A verseny első és második fordulójának lebonyolítása online történik, a döntő Budapesten kerül megrendezésre.

 

A versenykiírás és szabályzat elérhető az alábbi oldalon:http://tiszaistvan.kozepiskolaiverseny.hu; a vetélkedőre történő regisztrálást pedig http://tiszaistvan.kozepiskolaiverseny.hu linken tehetik meg!Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.