Ballagó Búzavirágosoknak

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedves ballagó Búzavirágosok, mindig nehéz a búcsú perce, ilyenkor leperegnek szemeink előtt az együtt átélt emlékek s mondanánk: ne, ne még.

Eljött a pillanat, amikor búcsúzni kell.

Tudjátok, nehéz ilyenkor szavakat találnom: úgy érzem: mintha túl hamar telt volna el ez a 4 év.

A sok táncpróba, a 65 éves évforduló amelynek részesei voltatok, a kiszállások, fellépések sokasága, a közös nevetések, sírások, beszélgetések és közös tevékenységek, csapatépítők alatt összefortunk, szinte egy nagy családdá váltunk: a búzások családjává. Ezért nehéz a búcsuzás.

Köszönöm nektek azt a sok munkát, amelyet a fiatalabb generációk betanítására szántatok, azt a sok sok táncpróbát, énekpróbát amit levezettetek, a sok fellépést, amelyen ott voltatok. Olyanok is vannak közöttetek, akikről el is felejtettem, hogy 12. esek, hisz szinte minden táncpróbán jelen voltatok és a tanulás mellett, időt szakítottak a tánccsoportra is. (Barta Timi már 6. osztályosként kikunyerálta, hogy jöhessen táncolni s azóta is, mindig jelen van. Nagy Timi énekesként is kitartott a csoport mellett és Szati is..aki kivárta a bünti leteltét és lelkesen táncolt tovább).

Az idő letelt, mosmár búcsúzunk de tudjátok, tánccsoport visszavár, mindig örülni fogunk, ha majd eljösztök a pénteki táncpróbákara és ott lesztek még a fellépéseken. Tánccsoportunk mottója is lehetne, hisz minden búzás tudja: „ Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.”

Republic szavaival búcsuzom tőletek:

„Elbúcsúzom, de ott leszek,

Ahol a szél zúg, a nap nevet.

Elbúcsúzom, de itt marad

Belőlem néhány pillanat.”

Sok sikert Nektek az érettségin és a nagybetűs életben!

Reiff Zsusza



Rólunk

Az Áprily Lajos Főgimnázium Brassó egyetlen és Brassó megye legnagyobb magyar nyelvű középiskolája, az egykori brassói Római Katholikus Főgimnázium utódja. Központi épületét Alpár Ignác tervei alapján építették föl a brassói belváros északi szögletében, az úgynevezett Tímár-telken.