SZAKIRÁNYOK

A középiskola A osztálya

Matematika-informatika szakirány, intenzív informatikaoktatással

A matematika-informatika szakirány keretében a hangsúly a reál tantárgyakon van. Kiemelt fontosságú tantárgyak a matematika, az informatika és a természettudományok.

Manapság a diákok minden szakon tanulnak számítógép-kezelést (szövegszerkesztést, táblázat-kezelést, bemutató programok használatát), a matematika-informatika szakirány intenzív informatikaoktatása azonban a programozásra fekteti a hangsúlyt: algoritmusok összeállítását, adatbáziskezelést, programozási nyelvezeteket stb sajátítanak el ay itt tanuló diákok. Elsősorban mérnöki, programozói, tudományos kutatói egyetemi szakok jó előkészítője ez az osztály.

A középiskola B osztálya

Közgazdaságtan szakirány

A közgazdaságtan szakirány keretében a hangsúly – magától értetődően – a közgazdaságtan tárgykörébe tartozó szaktantárgyakon van. Kiemelt fontosságú tantárgyak a matematika, az angol és a gazdasági szaktantárgyak.

Elsősorban az egyetemi szintű közgazdaságtan és menedzsment szakképzés jó előkészítője az Áprily Lajos Főgimnázium B osztálya.

A középiskola C osztálya

Természettudományok (biológia-kémia) szakirány

A természettudományok szakirány keretében a hangsúly – akárcsak a matematika-informatika osztály esetében – a reál tantárgyakon van. Kiemelt fontosságú tantárgyak a matematika, a kémia, a biológia és a fizika.

Elsősorban orvosi, mérnöki, tudományos kutatói egyetemi szakok jó előkészítője a C osztály.

A középiskola D osztálya

Angol-magyar szakirány, intenzív angoloktatással

Az angol-magyar szakirány keretében a hangsúly a humán tantárgyakon van. Kiemelt fontosságú tantárgyak az angol nyelv, a magyar nyelv és irodalom, a román nyelv és irodalom, földrajz és történelem.

Elsősorban az alkalmazott idegen nyelv, jog, kommunikáció, média egyetemi szakok jó előkészítője ez az osztály.